Oncolife - Κέντρο Ολιστικής Φροντίδας Ογκολογικού Ασθενή | Αθήνα - Κώς | 210 74.70.960 - 6983 51.99.89
Ραντεβού

ONCOLIFE

Γιατί να μας επιλέξετε

Κέντρο Ολιστικής Φροντίδας Ογκολογικού Ασθενή

 
To ONCOLIFE είναι ένα σύγχρονο κέντρο παροχής ολοκληρωμένης ογκολογικής συμβουλευτικής και φροντίδας, που θέτει στο επίκεντρο του τον ασθενή με καρκίνο, βασισμένο σε διεθνή πρότυπα ολιστικής προσέγγισης του ογκολογικού ασθενή.

 

Στο ONCOLIFE σεβόμαστε απόλυτα το γεγονός ότι η διάγνωση κακοήθειας σε έναν συνάνθρωπό μας αποτελεί ένα τεράστιο σοκ που συνταράζει συθέμελα τη ζωή του και μεταβάλλει την ψυχοσωματική του κατάσταση, τις σκέψεις του, ακόμη και την κσμοθεωρία του.

Βασική μας αρχή

 

Κάθε ασθενής με καρκίνο είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ και οφείλει να αντιμετωπίζεται με βάση όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τόσο της νόσου του αλλά και του ίδιου του οργανισμού του, οργανικά και ψυχοσυναισθηματικά. Αυτή ακριβώς η θεώρηση αποτελεί και τον πυρήνα της έννοιας της ολιστικής φροντίδας, που σημαίνει αότι θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά το σχεδιασμό της θεραπευτικής στρατηγικής όλες οι ιδιαιτερότητες, οι ανάγκες και οι προτιμήσεις του, τόσο κατά τη διάρκεια της διάγνωσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας, αλλά και μετά από αυτήν.

Ξεκινώντας από αυτή τη βασική σκέψη αποφασίσαμε ότι ο κάθε συνάνθρωπός μας σε αυτό το “ογκολογικό ταξίδι” του, δεν θα πρέπει να παρακολουθείται από έναν και μόνο άνθρωπο, όσο ειδικός και αν είναι αυτός, αλλά από μια ομάδα ειδικών που ο καθένας θα μπορεί να προσφέρει , από το δικό του “μετερίζι”, σε αυτό που ονομάζουμε ολιστική φροντίδα του ασθενή. Ο διατροφολόγος, ο ψυχολόγος, ο φυσικοθεραπευτής, ο νοσηλευτής, ακόμη και το διοικητικό προσωπικό, αποτελούν πολύ σημαντικούς αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια που πάντα στο επίκεντρο της έχει τον άνθρωπο.

Αυτή ακριβώς είναι και η φιλοσοφία μας : Η ομάδα για τον άνθρωπο.

Μια άλλη βασική αρχή μας είναι ότι η φροντίδα του ογκολογικού αρρώστου δεν αρχίζει και τελειώνει με το πέρας της εξειδικευμένης θεραπείας, είτε αυτή λέγεται χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία, ανοσοθεραπεία ή στοχεύουσα μοριακή θεραπεία:

 

Η ολιστική φροντίδα και υποστήριξη συνεχίζεται και μετά την ολοκλήρωση της εξειδικευμένης θεραπείας, με στόχο την παροχή βέλτιστης ποιότητας ζωής, σε θέματα που αφορούν τη φυσική κατάσταση, την διατροφή, την ψυχολογία, το ευ ζην αλλά και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των απώτερων παρενεργειών των θεραπευτικών χειρισμών, όπως η κόπωση, οι αρθραλγίες, οι μυαλγίες, και η ανορεξία.